Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

Масови вроверки в цялата страна от ИАРА през почивните дниМасови вроверки в цялата страна от ИАРА през почивните дни
Facebook  Сподели


През уикенда служителите на ИАРА - Монтана извършиха проверки на стотици риболовци на язовир „Огоста“. Сериозни нарушения не са констатирани, съставени са два акта за риболов през тъмната част на денонощието и за използването на 8 въдици с монтирани по 4 куки на тях, значително надвишаващи нормите за любителски риболов.

ИАРА - Русе провери 3 лодки, извършващи стопански риболов и 7 любители риболовци в река Дунав (от остров Татарка до остров Граничар). В района на 464 км беше открита немаркирана рибарска бракониерска мрежа с дължина 50 м. Рибата в нея (около 5 кг платика и каракуда) бе върната обратно във водата.
Съвместна проверка извършиха служителите на отдел „Рибарство и контрол“ Южна България от териториалните звена в Ямбол и Хасково по поречието на река Тунджа от град Ямбол до село Срем, област Ямбол. Проверени бяха общо 50 лица, извършващи любителски риболов, при които не са установени нарушения.
С протокол завърши проверка, при която бяха намерени заложени във водата риболовни уреди. Иззети са 3 броя винтер и два капана за улов на сом. Те са на съхранение при служителите на ИАРА в офиса на агенцията град Ямбол.