Участвайте и вие!

Видео риболов

Монтажи, поводи и др.

Купува/Продава

ИАРА в Монтана са иззели 500 м мрежи на браконери от язовир край с. Долно ЦеровенеИАРА в Монтана са иззели 500 м мрежи на браконери от язовир край с. Долно Церовене
Facebook  Сподели


В дните преди Никулден инспектори от клона на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в Монтана са направили няколко успешни акции срещу бракониерите на риба в различни водоеми в областта, съобщиха от агенцията. През нощта на 3 декември по сигнал е направена проверка на общински язовир край село Долно Церовене в община Якимово, където са открити 500 метра хрилни мрежи на бракониери. Те са извадени от водата и са конфискувани в полза на държавата, а намерената в тях риба от вида шаран е пусната обратно в язовира.
При якция в язовир "Огоста" край Монтана преди няколко дни бяха извадени други мрежи на бракониер, който беше установен, но избяга с лодка във вътрешността на водоема. Нощните проверки на язовири в региона продължават постоянно, обявиха от ИАРА в Монтана.
В индустриалната зона в Монтана е открит мъж вчера, който продавал риба с неустановен произход. Тя е конфискувана, а на нарушителя е съставен акт, съобщиха още от клона на ИАРА в Монтана. От агенцията в Монтана обявиха, че се прави всичко възможно да се прекрати практиката да се продава риба на открито в кварталите на градовете, тъй като в повечето случаи тя е с неясен произход, застояла е и е опасна за здравето на хората.

Ако ви е харесала нашата статия, може да харесате наша страница във Facebook --> Връзка към нашата страница Fishnews.net